Over

BEHIND THE SCENES

Hoi!

Mijn naam is Eva Bours en ik ben 24 jaar oud. Ik ben al zo’n twee jaar professioneel bezig met fotograferen, maar heb hier al van jongs af aan een passie voor. Ik was 11 jaar toen ik mijn eerste echte foto maakte van een vlinder, waar mijn vader, ook fotograaf, erg van onder de indruk was. Ik zag het zelf als toeval, maar later bleek dat toch onjuist en ik kocht  twee jaar geleden mijn eerste professionele camera. En ik kan je niet uitleggen hoe goed dat voelde, een eigen camera, waar ik de mooiste dingen mee kan maken! Voor het eerst het gevoel dat ik ein-de-lijk ik mijn ei kwijt kon.

Ik begon met veel portretten schieten, zo’n beetje al mijn vrienden hebben al eens voor mijn lens gestaan, want ik wou graag een mooi portfolio opbouwen. Ik heb mezelf in die tijd erg veel geleerd, heb veel fotografie boeken gelezen en met veel fotografen gepraat.
Mijn vader heeft me ook zo de nodige dingen geleerd over fotografie, waar ik heel veel aan heb gehad.
Ik werd steeds beter en begon niet lang daarna concert fotografie te doen bij Luxor Live in Arnhem. Waar ik veel gave artiesten op de foto heb mogen zetten. Na een jaar daar veel geleerd te hebben, heb ik besloten om verder te gaan en zelf aan de slag te gaan, maar dan met de organisaties zelf. Zo stond ik een half jaar nadat ik mijn eerste camera aanschafte al op het grootste festival van Nederland; de Zwarte Cross! Samen met mijn vader stond ik in het persvak de meest gave artiesten te fotograferen. Dit was zo overweldigend en ik zal dit mooie moment nooit meer vergeten!
Dat jaar heb ik zo’n 6 festival’s gefotografeerd en ik hoop dit in de toekomst nog veel meer te mogen doen.

Ondertussen heb ik me ontzettend ontwikkeld als fotograaf en heb ik erg leuke fotografie klussen. Portretten, evenementen, concerten, je kunt me overal voor inzetten!
Het leuke aan fotografie is dat het altijd weer anders is, telkens nieuwe mensen voor je camera en daar een unieke foto van maken. Wat heb ik toch een mooie baan!

Lijkt het jou nou ook leuk om eens voor mijn camera te staan? Ik ben zoals je leest voor verschillende soorten shoots in te huren!
Mail me dan naar evaboursfotografie@gmail.com of neem telefonisch contact met mij op op 0636452415 en wie weet tot snel!
(Foto: Marlou Hensen)

cropped-eva-4.jpg

Onlangs had ik een interview met In De Buurt Arnhem:
https://indebuurt.nl/arnhem/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/all-round-fotografe-eva-ik-kreeg-er-meteen-kriebels-van~65382/?utm_source=facebook&utm_medium=facebooktijdlijnpost&fbclid=IwAR3CQGBb4xATsQlcBbPcILB7HNi39lCYtTwFNnWtKze08veegN43tvnjAUE