De fotograaf

Welkom!

Mijn naam is Eva Bours en ik ben 25 jaar oud. Ik ben al zo’n vier jaar professioneel bezig met fotograferen, maar heb hier al van jongs af aan een passie voor. Ik was 11 jaar toen ik mijn eerste echte foto maakte van een vlinder waar mijn vader, ook fotograaf, erg van onder de indruk was. Ik zag het zelf als toeval, maar later bleek dat toch onjuist en kocht ik vier jaar geleden mijn eerste professionele camera. En ik kan niet uitleggen hoe goed dat voelde, een eigen camera, waar ik de mooiste dingen mee kan maken! Voor het eerst het gevoel dat ik ein-de-lijk ik mijn ei kwijt kon.Ik begon met veel portretten schieten, zo’n beetje al mijn vrienden hebben al eens voor mijn lens gestaan, want ik wilde graag een mooi portfolio opbouwen. Ik heb mezelf in die tijd erg veel geleerd, heb veel fotografie boeken gelezen en met veel fotografen gepraat.
Mijn vader heeft me ook zo de nodige dingen geleerd over fotografie, waar ik heel veel aan heb gehad.

Ik ontwikkelde me snel en begon niet lang daarna concert fotografie te doen bij Luxor Live in Arnhem. Waar ik veel gave artiesten op de foto heb mogen zetten. Maar daar bleef het niet bij.. Zo stond ik een half jaar nadat ik mijn eerste camera aanschafte al op het grootste festival van Nederland te fotograferen; de Zwarte Cross! Samen met mijn vader stond ik in het persvak de meest gave artiesten te fotograferen. Dit was zo overweldigend en ik zal dit mooie moment nooit meer vergeten!
Dat jaar heb ik zo’n 6 festival’s gefotografeerd en ik vond dit erg leuk om te doen.

Begin 2019 heb ik besloten mijn baan op te zeggen en fulltime te gaan fotograferen. Dit was een hele stap voor mij als ondernemer, maar ook als persoon. Ik was nu zelf verantwoordelijk voor wat ik ging verdienen. Ik ging er vol voor, met als resultaat dat ik dit nog steeds fulltime doe en elke week zulke mooie shoots heb. WAUW! Dit maakt me zo gelukkig..

Mijn eigen stijl begon zich steeds meer te ontwikkelen en ik begon te filteren. Shoots waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.. Maar degene die ik door mijn lens zie ook een cadeau aan zichzelf te laten geven. Ik vind het zo belangrijk om iemand vast te leggen zoals diegene is. Natuurlijk help ik je graag met de beste versie van jezelf naar voren te laten komen, maar wel zo puur mogelijk. De reactie “wauw, ben ik dit?!” krijg ik vaak. Ja! Dit ben jij, prachtig toch?
Dit geeft me zoveel voldoening. Een shoot met mij is niet alleen leuk, maar een cadeau voor jezelf en een boost voor je zelfvertrouwen! Vind je het spannend om op de foto te gaan? Ik help je hierbij! Ik sta zelf geregeld aan de andere kant van de camera om te ervaren hoe dit is.
Ik help jou om je op je gemakt te voelen!

Ook fotografeer ik bruiloften. De liefde vastleggen vind ik prachtig!
Ik leer het bruidspaar altijd graag kennen en een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. De klik is belangrijk! Ik ben namelijk wel bij een van de mooiste dagen van jullie leven.. Tijdens de bruiloft probeer ik de pure momenten vast te leggen. Je zult mij niet snel horen zeggen “willen jullie even in de lens kijken”? Nee! Mijn doel is, de dag vastleggen zoals hij was. Zodat, als jullie de foto’s terug zien, de dag herbeleven.

Een ondernemer die andere ondernemers vastlegt. Iets wat wekelijks gebeurd. Van te voren drink ik graag een kop koffie met je om de shoot door te spreken en jou wat beter te leren kennen. Het is niet niks om als ondernemer ineens jezelf te moeten laten zien. Ik snap dat dat spannend is! Maar, het is zo goed om jouw klant alvast kennis met jou te kunnen laten maken door middel van goede foto’s van jezelf. Ook hierbij vind ik het belangrijk dat jouw persoonlijkheid goed naar voren komt. Die foto met laptop? Die kennen we allemaal wel.. Maar wie is die ondernemer nou écht? Wat is jouw karakter? Dat onderscheid jou nou juist!

Ik ben een jonge, enthousiasteling die graag mooie dingen maakt. Ik haal zoveel energie en positiviteit uit mijn werk en ben zo dankbaar dat ik dit fulltime mag doen.

Heb je vragen of zou je graag een shoot in willen plannen? Mail me dan naar evaboursfotografie@gmail.com of neem telefonisch contact met mij op op 0636452415 en wie weet tot snel!

Liefs Eva.