Eva Bours Fotografie

De Fotograaf


2016

Het begon allemaal op een festival die mijn vader fotografeerde. Ik ging met hem mee en toen we eenmaal het festival terrein opliepen drukte mijn vader zijn tweede camera in mijn handen. ‘Hier, ga maar doen!’ And so I did. Onze wegen scheidde en ik ging alleen het terrein over, het eerste uur nog wat onwennig.. ‘Wat gek om zomaar artiesten, mensen en festival sfeer vast te leggen..’ Maar na een uur, was ik niet meer te houden en bloeide ik helemaal op en liep ik vol trots en een lijf vol dopamine het terrein over. Dit is het! Dit hoort bij mij! De foto’s waren verrassend mooi, ik was er dus ook nog eens goed in. Dit gaf me veel vertrouwen om hier mee door te gaan. Ik leende dus steeds vaker de camera van mijn vader om te oefenen, vaak ook samen met hem.

2017

Was het jaar dat ik mijn eerste eigen camera had. En.. die heb ik nog steeds!
Ik was veel bezig met fotografie en zat te twijfelen of ik nou een opleiding moest doen.. of dat ik het zelf graag wilde leren.
Maar, ik was nog aan het studeren voor ondernemersschap en kon als student natuurlijk helemaal geen camera betalen.
Daarom gaf mijn vader mij de keuze:
1: Wij betalen jouw opleiding tot fotograafie
2: Wij betalen jouw camera en laptop, zodat je zelf aan de slag kunt
Ik koos het tweede en ben mijn ouders hier oneindig dankbaar voor.
Ik ging vaak met mijn vader op stap, om samen te fotograferen en ik leerde dan ook veel van hem.
Dit was overigens ook het jaar dat ik huisfotograaf werd bij Luxor Live in Arnhem. Waarbij ik optredens vast mocht leggen. Mijn vader was hier destijds ook huisfotograaf en ik vond het erg leuk om dit samen met hem te mogen oppakken.

Maar 2017 was ook het jaar dat ik samen met mijn vader, vooraan stond te fotograferen op het grootste festival van Nederland: De Zwarte Cross. Wauw! Dat was wel een enorm hoogtepunt voor mij. Vooral om dit samen met hem te doen. Ik voelde me op dat moment super krachtig, met mijn vader, mijn grote voorbeeld!

En later dat jaar, vond ik het ook een goed moment om me in te schrijven bij de KvK.
Ik mocht er echt voor gaan staan, dat ik fotograaf was en dat ik dus ook facturen hiervoor mocht gaan schrijven.


2018

Dit was het jaar dat ik mezelf echt ging ontwikkelen als fotograaf. En ik deed allemaal soorten fotografie.
Van food-photography tot evenementen. Maar ook fashion shoots. Ook was ik vaste fotograaf van een aantal mensen voor hun instagram. Ik deed echt vanalles, maar ik was ook nog echt heel erg bezig met wat ik dacht dat mensen graag wilden zien. Want hoe zou ik hier nou mijn baan van kunnen maken? Ik had echt nooit gedacht dat het zo zou gaan lopen namelijk..
Ik kreeg en baan aangeboden op het gebied van fotografie en social media, wat ik een groot gedeelte van 2018 gedaan heb, ik heb hier veel geleerd en eind 2018 heb ik de stap durven zetten om volledig voor mezelf te gaan werken. Ik vond het erg spannend, maar ik wilde dit zo graag aangaan! Ik geloofde in mezelf en ik dacht, als ik het niet probeer, dan weet ik ook niet of ik het kan.
Ik weet nog zo goed dat ik deze keuze maakte en totaal niet wist hoe dit zou verlopen. Maar mijn vriend destijds steunde me hier volledig in en daardoor voelde ik me ook heel erg gedragen in dit proces.

2019

Ik ging volop aan de bak om mijn bedrijf in beeld te krijgen. Ik was veel actief op social media en heb door veel vrij werk en mooie acties, een super mooi portfolio weten op te bouwen. Het lukte me toch elke maand om mijn huur te kunnen betalen en ondanks dat ik het allemaal super spannend vond, was ik mega trots op mezelf. Ik fotografeerde dit jaar mijn eerste bruiloften en sloot mezelf aan in het team van Texters, waarbij ik de fotografie deed voor veel horeca bedrijven in Nederland. Ook fotografeerde ik nog steeds veel concerten, evenementen en influencers. Ik deed vaak vanalles, om steeds meer te kunnen filteren: “wat wil ik nou graag doen? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?”
Dat waren toch vaak de creatievere shoots met mensen. Ik deed daarom vaak vrij werk shoot om ook te kunnen laten zien wat ik graag wilde doen en hoopte hierin ook klanten te mogen aantrekken. Ik vond het lastig om te gaan staan voor wat ik nou eigenlijk echt wilde doen. Want wat nou als niemand daarom zit te wachten? En ik geen klanten meer heb? Of iedereen me ontvolgt op instagram, omdat ze mijn werk niet meer leuk vinden?
Ik voelde toch nog best veel onzekerheid omdat ik hier natuurlijk ook van moest leven..

2020

The year women empowerment was born!!
Naakt was eigenlijk iets wat ik helemaal niet zo begreep.
En ik associeerde dit met iets seksueel. Dit was ook duidelijk iets in mijn wat ik nog mocht gaan helen en dat is ook mede door deze vorm van fotografie gebeurd.
Maar toch was er iets in mij wat heel graag die kant op wilde gaan, ik vond het namelijk zo mooi!
Ik heb begin dat jaar een mail gestuurd naar Linda de Munck. Wat zij doet.. waar zij voor staat.. ik keek echt enorm tegen haar op en vond haar een grote inspiratie. Ik vroeg haar of ze open zou staan voor een vrij-werk shoot met mij, waarin we onze creativiteit mochten laten flowen.. en tot mijn grote verbazing kreeg ik een mailtje terug van haar: “Ja hoor, lijkt me leuk! Zullen we wat inplannen?”
Ik had het niet meer, zij wilt met mij samenwerken? Wauw!
En ik weet nog dat ik vol spanning naar Groningen reed om bij haar thuis foto’s te maken. Linda was zo lief en stemde me mega op mijn gemakt.
Dit was voor mij mijn eerste ervaring met women emperment.. en ook hier kreeg ik weer de bevestiging dat ik er ook nog eens goed in was.. want.. Een paar maanden later kreeg ik mail van de Playboy, dat ze mijn foto’s van Linda graag wilde gebruiken in hun blad.
Wauw.. Dit was echt een mega mijlpaal voor mij en dit gaf me ook veel vertrouwen om hiermee door te gaan.
Vrouwen in hun kracht zetten.. ik haal hier zoveel voldoening uit!!

2021

Het jaar dat ik mijn eerste, eigen daglicht studio opende.
Ik vond het een mega spannende investering, maar ik voelde ook dat ik een fijne, veilige ruimte mocht gaan creëren voor mij en mijn klanten.
Dit was zo’n mooie stap voor mijn bedrijf! Ik groeide daarna ook echt mega hard. Na een half jaartje in een kleine studio te hebben gezeten, werd het tijd om te groeien en ik opende in augustus dat jaar Atelier Atelier in Arnhem. Een ruimte van 200m2 waar ik, en ook andere ondernemers, hun creativiteit in kwijt konden.
Ook hierdoor is mijn bedrijf mega hard gaan groeien en ik kan echt met zekerheid zeggen, dat ik alleen nog maar ja zeg tegen dingen waar ik gelukkig van word.

Dit was ook het jaar dat ik mijn eerste events organiseerde.
In de zomer organiseerde ik samen met Kristi een Wild Women event op het strand.
En in het najaar organiseerde ik mijn eerste tantra event samen met Inge.
Het begin van zoveel moois!
Ik ontvang veel voldoening bij het organiseren van evenementen waarbij ik mensen bij elkaar breng.
Ik voelde daarna ook dat ik dit zoveel vaker wil gaan doen.


2022

Een heel belangrijk jaar voor mij..
Ik heb namelijk altijd al een droom gehad en dat was: wonen in Spanje.
Spanje voelt voor mij als thuiskomen, telkens weer. En ik kon er gewoon echt niet meer omheen: ik moet dit doen!
En toen ik eenmaal die beslissing gemaakt had, flowde alles zo!
Ik ben 1 maart in mijn auto gestapt, met wat spullen die me dierbaar zijn, en natuurlijk ook mijn camera, en ben gestopt op Ibiza. “This is my new home”
Op dit moment woon ik voor onbepaalde tijd op Ibiza en ik voel me zo dankbaar dat ik deze stap heb mogen en vooral durven zetten.
Als ik niet ZZP’er was geworden, dan was deze keuze veel lastiger geweest. Maar ik heb zo’n gezond bedrijf, dat ik deze stap wel durfde te zetten.
Ik ben hier rustig mijn bedrijf aan het opbouwen, maar ik ben hem in Nederland zeker niet aan het afbouwen. Ik ben namelijk nog steeds te boeken voor beide plekken! Ik reis ongeveer 1x per maand naar Nederland om daar veel shoots te kunnen doen en hier op Ibiza begint het ook te flowen.
Fotoshoots, retraites.. En nu ook mijn eigen retraite. Want ik organiseer mijn 4e tantra event met Inge, maar nu als meerdaagse retraite hier op Ibiza.

Dromen komen echt uit voor mij en ik ben ervan overtuigd.. dat als je je pad volgt en luistert naar je gevoel. Dat het allemaal wel op zijn plek valt.Mijn werkwijze:

Een 1-op-1 fotoshoot bij mij is een cadeau aan jezelf. Het is een spiegel die je wordt voorgehouden: dit is wie jij bent!
Zelfacceptatie is iets wat vaker naar boven komt tijdens mijn shoots. Het is confronterend, maar vooral ook bevrijdend. Ik sta de volledige shoot naast je en help jou dit proces door. Want zo zie ik het echt. We doen dit samen!
Ik vind het zo belangrijk om iemand vast te leggen zoals diegene is of dit nou met kleren aan of uit is, niks moet, alles mag. En alles mag er zijn!

Jezelf accepteren zoals je bent. We weten allemaal dat dat een reis is voor ieder mens, iedere vrouw. Het is spannend om op de foto te gaan, vooral in deze pure vorm. Geloof me, iedereen vind dit spannend, maar laat die spanning er maar zijn. Die zakt vanzelf van je af als we bezig gaan, daar help ik jou bij!

Een intuïtieve onderneemster. Zo noem ik mezelf graag. Ik doe wat goed voelt en volg mijn intuïtie. Je kan een shoot wel helemaal uitdenken van begin tot eind, maar zo werkt het voor mij gewoon niet. Iedereen is anders en wil iets anders. Ik laat me hierdoor leiden in een shoot. Samen mooie dingen maken, er ontstaat altijd iets wat je van te voren niet had verwacht.

Ik sta voor openheid, puurheid en creativiteit.

Een veilige, positieve en ontspannen sfeer. Dat is wat je kan verwachten.
Voor veel mensen is het op de foto gaan confronterend en dat snap ik! Zelf sta ik geregeld aan de andere kant van de camera, om te ervaren hoe dit voor jou is. Samen komen we altijd tot een mooi eindresultaat.

Gun jezelf ook mooie foto’s waar je trots op kan zijn!Voel jij dat je dit ook wilt ervaren, dat je hier klaar voor bent?
Stuur me een berichtje, ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Foto’s door Lisanne Jager Photography

Voeg je functietitel toeBlog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: