Over

Let me introduce myself.

Mijn naam is Eva Bours en ik ben 25 lentes jong.
Vier jaar geleden begonnen mijn handen te jeuken. Ik voelde dat ik veel creativiteit in me had zitten, die er echt uit moest. Fotografie is altijd al een groot onderdeel van mijn leven geweest, gezien mijn vader ook een groot talent heeft voor fotografie. Ik heb dan ook veel van hem mogen leren.

Het begon allemaal op een festival die mijn vader fotografeerde. Ik ging met hem mee en toen we eenmaal het festival terrein opliepen drukte mijn vader zijn tweede camera in mijn handen. ‘Hier, ga maar doen!’ And so I did. Ik ging alleen het terrein over, het eerste uur nog wat onwennig.. ‘Wat gek om zomaar artiesten, mensen en festival sfeer vast te leggen..’ Maar na een uur, was ik niet meer te houden en bloeide ik helemaal op en liep ik vol trots en een lijf vol dopamine het terrein over. Dit is het! Dit hoort bij mij!

2019 was het jaar dat ik vol voor mijn bedrijf ging. Ik besloten mijn baan op te zeggen en fulltime te gaan fotograferen. Dit was een hele stap voor mij als ondernemer, maar ook als persoon. De vrijheid die ik nu ervaar, zou ik nooit meer kunnen en willen opgeven. 

Het werd mij al snel duidelijk dat ik graag mensen fotografeer. Een 1-op-1 fotoshoot bij mij is een cadeau aan jezelf. Het is een spiegel die je wordt voorgehouden: dit is wie jij bent! Zelfacceptatie is iets wat vaker naar boven komt tijdens mijn shoots.
Ik vind het zo belangrijk om iemand vast te leggen zoals diegene is of dit nou met kleren aan of uit is.
Natuurlijk help ik je graag met de beste versie van jezelf naar voren te laten komen, maar wel zo puur mogelijk. De reactie ‘wauw, ben ik dit?!’ krijg ik vaak. ‘Ja! Dit ben jij, prachtig toch?’ Dit geeft me zoveel voldoening.

Een intuïtieve onderneemster. Zo noem ik mezelf graag. Ik doe wat goed voelt en volg mijn intuïtie. Je kan een shoot wel helemaal uitdenken van begin tot eind, maar zo werkt het voor mij gewoon niet. Iedereen is anders en wil iets anders. Ik laat me hierdoor leiden in een shoot. Samen mooie dingen maken, er ontstaat altijd iets wat je van te voren niet had verwacht.
Ik sta voor openheid, puurheid en creativiteit. Een veilige, positieve en ontspannen sfeer. Dat is wat je kan verwachten.
Voor veel mensen is het op de foto gaan confronterend en dat snap ik! Zelf sta ik geregeld aan de andere kant van de camera, om te ervaren hoe dit voor jou is. Samen komen we altijd tot een mooi eindresultaat.

Gun jezelf ook mooie foto’s waar je trots op kan zijn!
Tot snel?

Foto’s door Lisanne Jager Photography

Voeg je functietitel toe