De fotograaf

Hoi!

Welkom!

Mijn naam is Eva Bours en ik ben 24 jaar oud. Ik ben al zo’n drie jaar professioneel bezig met fotograferen, maar heb hier al van jongs af aan een passie voor. Ik was 11 jaar toen ik mijn eerste echte foto maakte van een vlinder waar mijn vader, ook fotograaf, erg van onder de indruk was. Ik zag het zelf als toeval, maar later bleek dat toch onjuist en ik kocht drie jaar geleden mijn eerste professionele camera. En ik kan je niet uitleggen hoe goed dat voelde, een eigen camera, waar ik de mooiste dingen mee kan maken! Voor het eerst het gevoel dat ik ein-de-lijk ik mijn ei kwijt kon.

Ik begon met veel portretten schieten, zo’n beetje al mijn vrienden hebben al eens voor mijn lens gestaan, want ik wou graag een mooi portfolio opbouwen. Ik heb mezelf in die tijd erg veel geleerd, heb veel fotografie boeken gelezen en met veel fotografen gepraat. Mijn vader heeft me ook zo de nodige dingen geleerd over fotografie, waar ik heel veel aan heb gehad. Ik werd steeds beter en begon niet lang daarna concert fotografie te doen bij Luxor Live in Arnhem. Waar ik veel gave artiesten op de foto heb mogen zetten. Na een jaar daar veel geleerd te hebben, heb ik besloten om verder te gaan en zelf aan de slag te gaan, maar dan met de organisaties zelf. Zo stond ik een half jaar nadat ik mijn eerste camera aanschafte al op het grootste festival van Nederland; de Zwarte Cross! Samen met mijn vader stond ik in het persvak de meest gave artiesten te fotograferen. Dit was zo overweldigend en ik zal dit mooie moment nooit meer vergeten! Dat jaar heb ik zo’n 6 festival’s gefotografeerd en ik vond dit erg leuk om te doen.

Begin 2019 heb ik besloten mijn baan op te zeggen en fulltime te gaan fotograferen. Dit was een hele stap voor mij als ondernemer, maar ook als persoon. Ik was nu zelf verantwoordelijk voor wat ik ging verdienen. Ik ging er vol voor, met als resultaat dat ik dit nog steeds fulltime doe en elke week zulke mooie shoots heb. WAUW! Dit maakt me zo gelukkig.. Ook is dit het eerste jaar dat ik bruiloften fotografeer. Ik weet nog goed dat ik benaderd werd door een oud klasgenootje; “Eef, zou je mijn bruiloft willen fotograferen?” “JA NATUURLIJK!” was mijn eerste reactie. En ondertussen is het niet bij haar gebleven en heb ik dit jaar heel wat bruiloften mogen fotograferen. Iets wat ik onwijs bijzonder vind. Je bent namelijk op een hele intieme dag met iemand en je wilt het zo goed mogelijk in beeld brengen. Daarom wil ik het bruidspaar ook goed leren kennen, zodat zij weten wie hun dag komt fotograferen en zodat ik weet hoe ik het stel zo goed mogelijk in beeld kan brengen. Want, iedereen is uniek en zo fotografeer ik ze ook; zoals jij bent! Ook vind ik het belangrijk om een “fly on the wall” te zijn die dag. Ik wil niet teveel opvallen en de meest pure momenten vastleggen. Maar, ondertussen heb ik ook al mee staan dansen op een Bosnische bruiloft. Waar ze me met alle liefde leerden hoe hun volksdans ging; ZO LEUK!

Gaan jullie trouwen en zoeken jullie nog een fotograaf? Of wil je foto’s van je nieuwe restaurant? Of heb je nieuwe foto’s nodig van jouw onderneming? (ik kan nog wel even doorgaan hoor..) Kort samengevat; ik ben voor veel gelegenheden in te huren en maak graag foto’s van je! Heb je vragen of zou je graag een shoot in willen plannen? Mail me dan naar evaboursfotografie@gmail.com of neem telefonisch contact met mij op op 0636452415 en wie weet tot snel!

Liefs Eva.


Onlangs had ik een interview met In De Buurt Arnhem:
https://indebuurt.nl/arnhem/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/all-round-fotografe-eva-ik-kreeg-er-meteen-kriebels-van~65382/?utm_source=facebook&utm_medium=facebooktijdlijnpost&fbclid=IwAR3CQGBb4xATsQlcBbPcILB7HNi39lCYtTwFNnWtKze08veegN43tvnjAUE

BY LISANNE JAGER PHOTOGRAPHY