Eva Bours Fotografie

Let me introduce myself.

Mijn naam is Eva Bours en ik ben Women empowerment fotograaf.
Ik ben een echte Stier. Vurig, krachtig en puur. Ik luister naar jouw verhaal en leg jou vast zoals je bent. Zo, een kort maar krachtige intro. Dus nu tijd om de diepte in te duiken.

5 jaar geleden begon mijn ondernemersreis, Ik voelde dat ik veel creativiteit in me had zitten, die er echt uit moest. Fotografie is altijd al een groot onderdeel van mijn leven geweest, gezien mijn vader ook een groot talent heeft voor fotografie. Ik heb dan ook veel van hem mogen leren. Ik heb dus ook geen opleiding gedaan, maar alles zelf geleerd en van mijn vader.

Het begon allemaal op een festival die mijn vader fotografeerde. Ik ging met hem mee en toen we eenmaal het festival terrein opliepen drukte mijn vader zijn tweede camera in mijn handen. ‘Hier, ga maar doen!’ And so I did. Onze wegen scheidde en ik ging alleen het terrein over, het eerste uur nog wat onwennig.. ‘Wat gek om zomaar artiesten, mensen en festival sfeer vast te leggen..’ Maar na een uur, was ik niet meer te houden en bloeide ik helemaal op en liep ik vol trots en een lijf vol dopamine het terrein over. Dit is het! Dit hoort bij mij!

2019 was een belangrijk jaar voor mij. Dit was het jaar dat ik volledig voor mijn bedrijf ging. Ik besloten mijn baan op te zeggen en fulltime te gaan fotograferen. Ik was, zoals mijn moeder mij ook altijd noemt, een echte Pippi. “Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan”. And so I did..
Dit was een hele stap voor mij als ondernemer, maar ook als persoon. De vrijheid die ik nu ervaar, zou ik nooit meer kunnen en willen opgeven. 

Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd, maar het werd mij al snel duidelijk dat ik graag mensen fotografeer en de vrouw in het bijzonder.
Een 1-op-1 fotoshoot bij mij is een cadeau aan jezelf. Het is een spiegel die je wordt voorgehouden: dit is wie jij bent! Zelfacceptatie is iets wat vaker naar boven komt tijdens mijn shoots. Het is confronterend, maar vooral ook bevrijdend. Ik sta de volledige shoot naast je en help jou dit proces door. Want zo zie ik het echt.
Ik vind het zo belangrijk om iemand vast te leggen zoals diegene is of dit nou met kleren aan of uit is, niks moet, alles mag. En alles mag er zijn!

Jezelf accepteren zoals je bent. We weten allemaal dat dat een reis is voor ieder mens, iedere vrouw. Het is spannend om op de foto te gaan, vooral op deze pure vorm. Geloof me, iedereen vind dit spannend, maar laat die spanning er maar zijn. Die zakt vanzelf van je af als we bezig gaan, daar help ik jou bij!

Een intuïtieve onderneemster. Zo noem ik mezelf graag. Ik doe wat goed voelt en volg mijn intuïtie. Je kan een shoot wel helemaal uitdenken van begin tot eind, maar zo werkt het voor mij gewoon niet. Iedereen is anders en wil iets anders. Ik laat me hierdoor leiden in een shoot. Samen mooie dingen maken, er ontstaat altijd iets wat je van te voren niet had verwacht.

Ik sta voor openheid, puurheid en creativiteit.

Een veilige, positieve en ontspannen sfeer. Dat is wat je kan verwachten.
Voor veel mensen is het op de foto gaan confronterend en dat snap ik! Zelf sta ik geregeld aan de andere kant van de camera, om te ervaren hoe dit voor jou is. Samen komen we altijd tot een mooi eindresultaat.

Gun jezelf ook mooie foto’s waar je trots op kan zijn!

Voel jij dat je dit ook wilt ervaren, dat je hier klaar voor bent?
Stuur me een berichtje, ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Foto’s door Lisanne Jager Photography

Voeg je functietitel toe